mobile.se
Garmin inReach Messenger

Garmin inReach Messenger

Garmin lanserar idag inReach® Messenger, en ny kommunikationsfokuserad enhet med globala tvåvägsmeddelanden, positionsdelning och SOS1. Den är framtagen för dig som vill ha ett snabbt och enkelt sätt att nå dina nära och kära då de eller du är utan mobiltäckning. inReach Messenger erbjuder sömlös satellitkommunikation, antingen som en helt fristående enhet eller hopparad med nya Garmin Messenger-appen för smartphones.

Med den nya appen kan du skicka tvåvägs- och gruppmeddelanden via Wi-Fi®, mobil- och satellituppkoppling.

Messenger-appen kommer med automatik välja mellan Wi-Fi, mobiltäckning eller satellituppkoppling för att säkerställa att varje meddelande skickas i väg och tas emot. Ifall en olycka skulle inträffa kan inReach Messenger och appen inReach Messenger2 skicka SOS-meddelande till Garmins bemannade internationella nödkontaktcenter (IERCC) som är öppet dygnet runt.

“Hundratusentals användare runt om i världen förlitar sig på Garmins inReach-enheter för global kommunikation och för att de ska känna sig trygga. Nya inReach Messenger är inte något undantag. Med fler kommunikationsnätverk, användarvänlighet och smartphone-kompatibilitet blir den en perfekt enhet för alla som vill kunna hålla kontakten med sina nära och kära även då de befinner sig utanför mobiltäckning” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.

“Precis som i tidigare inReach-enheter är det möjligt att via inReach Messenger skicka ett SOS-meddelande till Garmin IERCC, ett dygnet-runt-öppet nödkontaktcenter som har svarat på nästan 10 000 inReach SOS-incidenter.”

Strömlinjeformad kommunikation

Då din inReach Messenger är hopparad med din smartphone kan du synkronisera kontaktlistan i din smartphone med appen så att det blir enklare än någonsin att hålla kontakten med dina nära och kära. Via appen kan du skicka meddelanden, posta på sociala medier eller kommunicera med andra äventyrare genom att ansluta via mobil- eller Wi-Fi-anslutning då det finns tillgängligt för att sedan automatiskt gå över till det 100% globala Iridium® satellitnätverket då du inte längre har tillgång till mobiltäckning eller Wi-Fi.

Nya Messenger-appen har stöd för gruppmeddelanden för att du enklare ska kunna hålla kontakten med vänner och familj under dina äventyr, även med dem som inte har en inReach-enhet. Fortsätt konversationen då du kommer hem genom att använda Wi-Fi eller mobiltäckning utan att behöva ändra dina inställningar.
inReach Messenger fungerar som en fullt funktionell fristående enhet utan behov av mobiltelefon. Checka in för att enkelt meddela dina kontakter om hur din tripp fortlöper, skicka positionsuppdateringar, starta eller stoppa spårning och skicka SOS direkt från din enhet.

Vi finns där när du behöver det som mest

Tack vare en dedikerad SOS-knapp på inReach Messenger kan du snabbt utlösa ett SOS om en olycka skulle inträffa. Då ett SOS är utlöst skickar inReach Messenger ett meddelande till IERCC, ett bemannat professionellt nödkontaktcenter som är öppet dygnet-runt-öppet.

IERCC kommunicerar med dig som användare av inReach Messenger och meddelar även tillämplig räddningsorganisation eller andra resurser. IERCC kommer att skicka en bekräftelse om att hjälp är på väg och ge statusuppdateringar gällande insatsen.

IERCC kan också kontakta dina nödkontakter och fortsätter att övervaka incidenten till den har blivit löst.
Med Garmins nya funktion “Nödladdning” kan du koppla samman din urladdade smartphone med inReach Messenger för att därmed få tillräckligt med laddning för att kunna skicka anpassade meddelanden till dina kontakter från Garmin Messenger-appen.

Se vad som händer då ett SOS utlöses på en inReach-enhet

Källa: Garmin.Kategori:
mobile.se
leafcrossmenu