mobile.se
EKG i Huawei Watch GT 3 Pro

EKG i Huawei Watch GT 3 Pro

Huaweis senaste smartklocka, Watch GT3 Pro har fått CE-certifiering för sin EKG-funktion och kan nu erbjuda avancerade mätningar och hälsoanalyser. Huawei Watch GT3 Pro är Huaweis första smartklocka som får CE-märkning för EKG-analys i Sverige.

Med start idag kommer användare i Sverige kunna använda EKG-funktionen i sin Watch GT3 Pro och på så sätt göra en elektrofysiologisk avläsning av sitt hjärta. Funktionen erbjuder ett snabbt och okomplicerat sätt att bevaka sin hjärtaktivitet.

Funktionen har tagits fram i syfte att förbättra användares kunskap om sin hälsa. De avancerade och finkänsliga sensorerna kan samla och analysera hjärtats rytm och eventuellt förmaksflimmer i realtid.Genom olika EKG-tester kan appen identifiera hälsorisker såsom oregelbunden puls eller hjärtfrekvens.

Mätprocessen är enkel och smidig och fungerar genom att användaren är i kontakt med elektroden som finns på enhetens sida i 30 sekunder. Resultaten från undersökningen visas på klockdisplayen i realtid.

Den smarta klockans toppmoderna integrerade PPG-sensorer, som optiskt mäter blodtrycket genom att räkna på intervallet mellan hjärtslagen gör det möjligt att upptäcka potentiella hälsorisker.

Samtidigt ger Watch GT3 Pro personliga tips för att förbättra den generella hjärt- och kärlhälsan.
Huawei Watch GT 3 Pros nya och förbättrade teknik har gjort mätning och insamling av data samt analysen av EKG-testet ännu mer träffsäker och responsiv.

EKG-funktionen bygger på företagets pulsmätningsalgoritm (Huawei TruSeen 5.0+) samt PVD-belagda elektroder på den välvda boetten. Boettens åtta fotoelektriska sensorer är placerade som en ring vilket gör mätningen bättre och utan störningar. Detta ger användare mer precisa mätresultat i realtid.

Denna nyligen certifierade EKG-sensorn är inte den enda funktionen som kan underlätta för användare att hålla koll på sin hälsa. Utöver förmågan att mäta syreupptagningsförmågan så är smartklockan utrustad med funktioner som mäter användares puls och sömn. Den sistnämnda gör det möjligt att kontinuerligt hålla koll på sömnen, mäta stressnivåer och ger påminnelser och tips för en mer hälsosam livsstil.Kategori: Taggad:
mobile.se
leafcrossmenu