mobile.se
Apple AirPods Pro 2nd gen

Ny generation AirPods Pro

Apple presenterade idag andra generationen AirPods Pro, våra mest avancerade AirPods någonsin. Med det nya H2-chippet erbjuder AirPods Pro banbrytande ljudkvalitet, rejäla förbättringar av aktiv brusreducering och transparens samt ett unikt och ännu mer fängslande sätt att uppleva rumsligt ljud. Nu kan kunderna använda touch-kontroll för att styra uppspelningen och volymen direkt från skaftet.

Hörlurarna har dessutom längre batteritid, ett helt nytt laddningsetui och en extra storlek på örontopparna för ännu bättre passform.

AirPods Pro (andra generationen) går att beställa online och i Apple Store-appen från och med fredagen den 9 september och finns att köpa i butik från och med fredagen den 23 september.

”AirPods revolutionerade de trådlösa hörlurarna med en innovativ utformning och suverän ljudkvalitet. Med nya AirPods Pro höjer Apple ribban igen”, säger Bob Borchers, Vice President of Worldwide Product Marketing på Apple. ”Nya AirPods Pro har ännu bättre ljudkvalitet, en mer fängslande ljudupplevelse med personanpassat rumsligt ljud och banbrytande ljudfunktioner, bland annat adaptiv transparens. Världens bäst säljande trådlösa hörlurar har blivit ännu bättre och stänger ute upp till dubbelt så mycket ljud som föregångaren.”

Banbrytande ljud

Det nya H2-chippet är inbyggt i ett lätt och kompakt hölje och kraften i chippet erbjuder en exceptionell akustisk upplevelse och stänger ute upp till dubbelt så mycket ljud som föregående generation AirPods Pro. Med ett nytt högtalarelementet med låg distortion och en specialbyggd förstärkare erbjuder AirPods Pro nu fylligare bas och kristallklart ljud över ännu fler frekvenser.

För en perfekt ljudupplevelse behöver hörlurarna också sitta perfekt. Därför finns nu en extra liten örontopp så att ännu fler kan uppleva magin med AirPods Pro.

Transparens gör det möjligt för användarna att hänga med och höra vad som händer runt omkring dem. Nu tar adaptiv transparens den här uppskattade funktionen ett steg längre. Med det kraftfulla H2-chippet kommer lokal bearbetning som reducerar höga ljud i omgivningen – till exempel förbipasserande sirener, högljudda verktyg och rentav kraftfulla högtalare på en konsert – så att man kan lyssna bekvämt var man än är.

Klart och fylligt ljud

AirPods har personanpassat rumsligt ljud som bidrar till en ännu mer fängslande ljudupplevelse. Ljudet uppfattas olika beroende på storleken och formen på användarens huvud och öron. Med TrueDepth-kameran på iPhone kan användaren skapa en personlig profil för rumsligt ljud som bidrar till en personligt anpassad ljudupplevelse. Man kan använda personanpassat rumsligt ljud med musik, filmer och tv-program tillsammans med dynamisk huvudspårning på iPhone, iPad, Mac och Apple TV.

Smarta funktioner

Den magiska upplevelsen som användarna gillar så mycket med AirPods blir ännu bättre med nästa generation AirPods Pro. De parkopplas direkt till alla Apple-enheter så inställningen är enkel och smidig, och med det nya AirPods-avsnittet i iOS-inställningarna är det enkelt att visa och styra AirPods-funktionerna.

Nu kan användarna styra uppspelningen och höja volymen utan att använda en annan enhet. Med touch-kontroll på AirPods Pro kan man snabbt justera volymen genom att svepa lätt uppåt eller neråt på skaftet. Tryck på skaftet för att byta musik, ta ett samtal och annat eller säg Hej Siri för att be om saker med bara rösten.

Den förbättrade inbyggda sensorn som registrerar hud ger bättre batteritid och är ännu bättre på att registrera när det är dags att starta respektive stoppa uppspelningen.

Längre batteritid

AirPods Pro erbjuder upp till sex timmars lyssning med aktiv brusreducering, vilket är en och en halv timme mer än med första generationen. 2 Med laddningsetuiet kan användaren ladda sina AirPods Pro ytterligare fyra gånger och lyssna i totalt 30 timmar med aktiv brusreducering. Det är hela sex timmar mer än föregående generation.3

Användaren kan nu ladda AirPods Pro med en Apple Watch-laddare eller med en MagSafe-laddare, Qi-certifierad laddningsplatta eller Lightning-kabel för ännu fler alternativ på resan.

Helt nytt laddningsetui

AirPods Pro har ett laddningsetui med helt ny utformning som tål svett och vatten4. Etuiet har dessutom en snodd5 så att det alltid är enkelt att nå. Med precisionssökning kan användare med en iPhone med U1-chip få en vägbeskrivning för att hitta sitt laddningsetui. Laddningsetuit har även en inbyggd högtalare som kan spela upp höga ljud, så att det är ännu enklare att hitta det.

Användaren kan nu sätta sin personliga prägel på laddningsetuiet med en egen Memoji med egna poser, en Animoji eller genom att välja från en lista med utvalda märken. Skapa och ladda upp en Memoji i Apple Store-appen för att få etuiet graverat.

AirPods och miljön

AirPods Pro är utformade med en rad material och delar för att ha minsta möjliga miljöpåverkan, bland annat utgörs de sällsynta jordartsmetallerna i alla magneter till hundra procent av återvunnet material och nu – för första gången – har flera av mönsterkorten hundra procent återvunnet guld. Etuiet använder dessutom 100 procent återvunnet tenn i lödningen i huvudlogikkortet och 100 procent återvunnen aluminium i gångjärnet.

AirPods är också fria från potentiellt skadliga ämnen, till exempel kvicksilver, bromerade flamskyddsmedel, pvc och beryllium. I den omgjorda förpackningen används inte längre någon utvändig plast och förpackningen består till minst 90 procent av fiberbaserat material, vilket innebär att Apple närmar sig målet med helt plastfria förpackningar senast 2025.

Apple är redan idag koldioxidneutralt med avseende på den egna verksamheten och har som mål att göra hela leveranskedjan och alla produktlivscykler koldioxidneutrala till år 2030. Det innebär att klimatpåverkan från varje såld Apple-enhet ska vara netto-noll – från komponenttillverkning, montering, transport, kundanvändning, laddning och hela vägen fram till materialåtervinning.

Priser och tillgänglighet
AirPods Pro (andra generationen) går att beställa för 3 295 SEK på apple.com/se/store och i Apple Store-appen i USA och i fler än 50 andra länder och regioner från fredagen den 9 september och finns att köpa i butik från fredagen den 23 september.
AirPods (tredje generationen) med laddningsetui med Lightning-kabel finns nu för 2 395 SEK. AirPods (tredje generationen) med MagSafe-laddningsetui finns fortfarande att köpa för 2 495 SEK.

---

AirPods Pro (2nd generation) will be available to order for $249 (US) from apple.com/store and in the Apple Store app in the US and more than 50 other countries and regions starting Friday, September 9, with availability in stores beginning Friday, September 23.
AirPods (3rd generation) with Lightning Charging Case are now available for $169 (US). AirPods (3rd generation) with MagSafe Charging Case remain available for $179 (US).

Källa: apple.com, dollartillsek.seKategori:
mobile.se
leafcrossmenu